Vergunningen voor sierbestrating

Het kan zijn dat u een vergunning voor sierbestrating nodig hebt bij het leggen van de bestrating in uw (voor)tuin. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de regelgeving om problemen met de overheid te voorkomen.

In België wordt het aanleggen van bestrating in uw voortuin gezien als een verandering aan de openbare ruimte. Dit beïnvloedt namelijk de uitstraling van de straat.  Daarom zijn er regels opgesteld voor het aanleggen van sierbestrating en kan het zijn dat u hiervoor een vergunning nodig hebt.

hallo

Soorten vergunningen voor sierbestrating en waar moet u op letten?

De regelgeving omtrent vergunningen voor sierbestrating verschilt per gemeente en provincie in België. Het is dus belangrijk om te controleren wat de regels zijn in uw specifieke gemeente. Over het algemeen geldt dat u een vergunning nodig hebt als u meer dan 20% van de oppervlakte van u voortuin gaat verharden. Als je minder dan 20% gaat verharden, heeft u meestal geen vergunning nodig.

Als u een vergunning nodig heeft, moet u deze aanvragen bij de gemeente of provincie waar u woont. Het aanvragen van een vergunning kan kosten met zich meebrengen en het kan enige tijd duren voordat u de vergunning ontvangt.

Overige regelgeving omtrent sierbestrating

Naast het aanvragen van een vergunning zijn er ook nog andere regels waar u rekening mee moet houden. Zo moet de bestrating waterdoorlatend zijn en mag het geen negatieve invloed hebben op het milieu en de biodiversiteit. Ook moet de bestrating goed aansluiten bij de rest van de straat.

Het is belangrijk om u goed te laten informeren over de regels en vergunningen voordat u begint met het aanleggen van sierbestrating in u voortuin. Op die manier voorkomt u problemen en kunt u optimaal genieten van uw nieuwe bestrating.

Group 56@2x
Group 20 (1)

Ook uw oprit of tuin verdient de zorg van P Hodges Sierbestrating!

Group 63